Noutăţi

3 sfaturi pentru o vară mai răcoroasă acasă

Căldura mare a fost caracteristică acestei veri. Și continuă…  Există câteva mici măsuri de precauție care vă pot ajuta să depășiți o vară de foc. În acest articol vă oferim câteva sfaturi pentru a realiza o atmosferă plăcută în casă.

A sosit cel mai iubit și urât sezon al anului: vara! Unii dintre noi iubesc hainele ușoare, zilele lungi și soarele, alții urăsc căldura, țânțarii și nu le place să fie atinși de razele soarelui.

Temperaturile ridicate fac viața mai dificilă în unele situații și mai ales acasă, dacă  se întâmplă și să lucrați  de acasă.

Ventilatoarele, aparatele de aer condiționat, băuturile reci ca gheața și hainele ușoare  sunt doar câteva dintre strategiile pe care le poți adopta pentru a suferi mai puțin de căldură! Știați ca  și rearanjarea mobilierului vă ajută să faceți casa mai răcoroasă și în acest articol vă spunem cum să o faceți.

Cum să vă aranjați casa în timpul verii CU EFECT ÎN LUPTA împotriva căldurii?

Primul sfat: utilizați țesături de culoare deschisă și, eventual, respirabile pentru perdele, lenjerie de pat, tapițerie.

De asemenea, puteți strânge  covoarele și puteți să le depozitați în pod, pivniță sau garaj, astfel încât să lăsați podeaua neacoperită până la începutul sezonului rece.

Nuanțele pastelate și luminozitatea țesăturilor vă vor ajuta să simțiți mai puțină căldură și să filtrați mai bine lumina, mai ales în orele cele mai fierbinți.

Echipați ferestrele cu soluții de blackout

Ferestrele sunt un element fundamental prin care se transmite căldura, iar ferestrele din aluminiu sunt printre cele mai performante în ceea ce privește izolarea termică.

Dacă aveți ferestre vechi, este foarte probabil ca, atât vara cat și iarna, va trebui să consumați mai mult pentru a menține temperatura dorită în casă.

Cum putem rezolva această problemă fără a înlocui complet ferestrele?

O soluție este umbrirea externă, mai eficientă decât perdelele tradiționale din țesături. Acestea permit limitarea răspândirii căldurii în mijlocul zilei și lasă loc pentru lumină naturală în perioadele mai răcoroase, cum ar fi dimineața devreme și seara.

Sunteți interesat să aprofundați această temă?  Aici pentru tine există un articol interesant pe blogul nostru: Protecție solară : ce variantă să alegem ?

Luptați împotriva căldurii cu ferestre moderne

Ferestre eficiente energetic

După ultima vară arzătoare ați jurat că veți înlocui ferestrele vechi?

O opțiune foarte bune o reprezintă cele din aluminiu, deoarece izolează foarte bine atât de căldură, cât și de frig, sunt robuste și, de asemenea, ecologice. Mai multe informații despre caracteristicile ferestrelor moderne din profile de aluminiu sau PVC, echipate cu geam termoizolant, găsiți în articolul de pe blogul nostru Ferestre din aluminiu sau din PVC? O scurtă comparație

Alegerea materialului este la fel de decisivă pentru calitatea ferestrelor ca și cea a producătorului de ferestre care se va ocupa de instalare. Dacă fereastra este montată defectuos, performanțele sale de izolare termică și fonică scad în timp.