Noutăţi

Praguri fără bariere pentru ferestre, uși și sisteme glisante Schüco

Proiectarea elementelor mobile fără bariere se concentrează nu numai asupra rezidenților cu dizabilități motorii sau cognitive, ci și asupra persoanelor de toate vârstele în fiecare etapă a vieții. Ferestrele și ușile au o semnificație deosebită ca elemente de construcție mobile și funcționale, deoarece acestea ar trebui să poată fi utilizate pe cât posibil de către toți beneficiarii fără restricții.

UȘI FRANCEZE ( UȘI DE BALCON)

Ușile de balcon sau terasă realizate cu sistemul de profile din aluminiu  Schüco AWS (Aluminium Window System) fără bariere  au fost dezvoltate pentru a satisface toate nevoile de confort și design. Ușa de balcon AWS poate fi realizată cu un prag zero la nivelul solului care permite o tranziție fără obstacole între interior și exterior. Pragul atinge cea mai înaltă clasificare – clasa 6 în conformitate cu normele emise de ift Rosenheim “Determinarea clasificării accesabilității pragurilor (BA-01/1)”. Acest lucru înseamnă că utilizatorii de scaune cu rotile, copiii mai mici sau persoanele cu probleme motorii pot trece pragul în condiții de siguranță și cu ușurință. O garnitură de etanșare cu coborâre întârziată permite închidere fără forță. Balamalele Schüco montate în cercevea asigură o operare manuală ușoară (forța de operare clasa 2). Construcțiile de ferestre/uși de balcon Schüco  AWS 70.HI,  AWS 75.SI+ și AWS  90 SI+   (profile din aluminiu, adâncimea de montaj de 70, 75 și 90 mm) pot fi realizate cu  prag zero.

.

uși

Sistemul de uși Schüco AD UP (Aluminium Door Universal Platform) îndeplinește cerințele pentru accesul fără prag în construcțiile rezidențiale și comerciale. Acest principiu de proiectare face posibil accesul nerestricționat, fără prag, în clădiri. Cerințele normei IFT “Determinarea clasificării accesibilității pragurilor (BA-01/1)” sunt îndeplinite, fiind clasificate la cea mai înaltă clasă, 6. În plus, toate cerințele clasice pentru o ușă, cum ar fi etanșeitatea la ploaie sau permeabilitatea la aer, sunt realizate la un nivel ridicat. În plus, sistemul de uși cu prag zero fără bariere oferă  rezistență la efracție până la RC 2.

uși glisante

Pe lângă ferestre și uși, sistemele glisante trebuie să îndeplinească, de asemenea, cerințe speciale pentru a fi confortabile și ușor de utilizat pentru toți rezidenții în mod egal, cu sau fără restricții de mobilitate. Prin urmare, este necesar și un prag la nivelul podelei în acest caz. Sistemele Schüco din aluminiu glisante și liftant-glisante ASE 60 (element glisant din aluminiu, adâncime profil de 60 mm) și ASE 80.HI (element glisant din aluminiu, izolare superoară, adâncime profil 80 mm) îndeplinesc aceste cerințe. Mai presus de toate, pragul zero fără bariere oferă un plus de confort și un aspect unitar la trecerea de la interior spre  exterior. Iar cerințele clasice, cum ar fi izolarea termică eficientă și rezistența la efracție până la RC 2, pot fi, de asemenea, ușor de implementat în combinație cu pragul zero pentru sistemele glisante din aluminiu.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn