Noutăţi

Sistemele inteligente pentru uși glisante și pliante de la Alukönigstahl fac diferența

Tendințele arhitecturii moderne pentru construcții rezidentiale, cu uși glisante și pliante cu suprafețe vitrate tot mai mari  înglobeaza tehnologie la cel mai inalt nivel si inovatie in constructie. In calitate de furnizor de sisteme Schüco și Jansen pentru astfel de construcții, Alukönigstahl este contactul ideal.

Alukönigstahl este furnizor de sisteme din aluminiu, PVC și oțel de cea mai înaltă calitate, destinate arhitecturii contemporane, eficiente din punct de vedere energetic.

Izolare termică și fonică, eficiență energetică și confort pentru locuit

Fie ca este vorba de balconul sau terasa unui apartament sau deschiderea spre o mică/mare curte, acestea pot fi o extindere optica a spatiului de locuit. Pentru că, pentru ușile glisante sau pliante de la Alukönigsthal nu exista limite. Nu doar designul, forma si culoarea pot fi alese dintr-o multitudine de variante ci și tipul de deschideri.

Pentru orice zona climatică există soluția optimă, așa că, din Spania până în nordul Norvegiei, la orice latitudine, pot fi gasite uși pliante sau glisante de la Schüco și Jansen, pentru că performanțele de izolare termică a acestora sunt excelente, chiar pana la nivelul casei pasive, daca se cere. Acest lucru reduce consumul de energie termică iarna și asigură un climat placut în camere, vara.  Un consum mai mic de energie reduce costurile de exploatare și pe termen lung, aduce un aport la protecția durabilă a mediului.

Securitate inclusă

Atat aluminiul (aliaje speciale) cât și oțelul sunt materiale cu stabilitate mecanică ridicată și acest lucru contribuie și la protecția antiefracție a acestor construcții. Cu componente speciale de feronerie, gradul de rezistență la efracție asigurat de ușile pliante și ușile glisante  este  clasa RC2, ceea ce înseamnă că acestea rezistă la atacuri cu scule gen șurubelnță, pâna la 3 minute.

Datorita feroneriei și elementelor de glisare realizate din materiale de înalta calitate, manevrarea elementelor mobile este ușoară și pentru cercevele de mari dimensiuni. Acestea pot fi acționate manual sau motorizat. Aceste motoare nu afecteaza cu nimic aspectul exterior al ușilor, ele sunt integrate in profile. Pentru un plus de siguranță la manevrarea unor cercevele grele, de peste 100 de kg, pentru feroneria mecatronică sunt disponibile echipamente inteligente suplimentare care oferă protecție împotriva prinderii degetelor. În funcție de tipul usii glisante, cerceveaua se oprește sau se mișc în sens opus, cand intâlnește un obstacol.