Noutăţi

Alukönigstahl şi Schüco – trendsetters în VR şi digitalizare în construcţii

Alukönigstahl si Schüco menţin pasul alert în adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzând digitalizarea în palmaresul de responsabilităţi asumate.

Motivaţia din spatele digitalizării companiei s-a născut din dorinţa de a îmbunătăţi întregul lanţ valoric şi de a-l eficientiza. În industria construcţiilor, digitalizarea are impact direct în toate procesele, de la proiectare şi ofertare până la faza de planificare, producţie şi apoi la asamblarea pe şantier, respectiv funcţionarea unei clădiri.

Soluţiile digitale oferite de Schüco vin în ajutorul clienţilor pe termen lung prin faptul că sunt oferite răspunsuri la provocările individuale şi, în acelaşi timp, sunt dezvoltate optimizări sistematice pentru arhitecţi, proiectanţi, fabricanţi şi facility management. Cu alte cuvinte, clientul are certitudinea faptului că nevoile sale sunt înţelese, compania asumându-şi cerinţele şi responsabilitatea implementării de soluţii orientate către viitor. 

Schüco este partenerul care investeşte în viitorul clienţilor săi. Ne mândrim cu abordarea la 3600 pe care o avem în ceea ce priveşte viitorul digitalizat al partenerilor noştri. Accentul este pus pe platforme şi aplicaţii, maşini inteligente, utilizarea senzorilor şi datelor pentru procese durabile şi eficiente în industria construcţiilor. Ştim că digitalizarea este un proces complex, care are nevoie de timp pentru implementarea corespunzătoare, motiv pentru care susţinem toţi utilizatorii pentru ca parcursul lor să fie către un sistem digital simplu, eficient şi benefic, menţionează Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.

 

Un exemplu de digitalizare este showroom-ul virtual Schüco, spaţiu care permite integrarea gamei largi şi diverse de produse într-o singură platformă, lucru puţin posibil într-un showroom fizic.

Showroomul Virtual Schüco este o experienţă de realitate virtuală care îi ajută pe clienţi să testeze produsele. Aceştia interacţionează cu ele în timp real şi le învaţă modul de operare cu ajutorul aplicaţiei VR. Pot vedea aspectul elementelor de tâmplărie şi tuturor tipurilor de pereţi cortină din interior şi din exterior. Mai mult, utilizatorii au posibilitatea să viziteze un atelier în care pot vedea cele mai noi utilaje – centre de prelucrare Schüco, un simulator de fabricaţie şi un laborator acustic. De asemenea, în turul animat al showroom-ului virtual, fiecare participant este însoţit de un robot.

 

 

Configuratorul de produse Schüco este un alt instrument digital modern, recomandat pentru prezentarea către beneficiari a numeroaselor elemente de tâmplărie care se pot realiza cu sistemele Schüco. Un aspect inovator este dat de versatilitatea configuratorului care permite vizualizarea elementelor finite. Fie că este vorba de ferestre şi uşi de intrare sau de uşi pliante şi glisante, beneficiarul poate vedea în câteva minute cum va arăta obiectul final. Pe lângă faptul că se pot vizualiza toate tipologiile, de exemplu, o uşă glisantă cu două cercevele se poate modifica imediat într-una cu 4 cercevele, pot fi schimbate culorile tâmplăriei, la interior şi la exterior, pot fi alese mânerele şi chiar finisajul podelei sau al pereţilor, pentru a realiza o imagine cât mai realistă a produsului final. În acelaşi timp, aplicaţia, care comunică cu programul specializat de calcul SchüCal, poate calcula preţul pentru fiecare configuraţie.

În 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate în România, perioadă în care a devenit un etalon de excelenţă şi creativitate în industria sa. În cei 25 de ani de activitate din România, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace soluţii tehnice şi a realizat peste 8.000 de proiecte şi construcţii reprezentative, precum: U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIasi, Cluj şi Timişoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia. Nivelul de expertiză al companiei şi atenţia pentru eficienţa soluţiilor şi sistemelor pe care le propune, transformă Alukönigstahl într-un partener de încredere atât pentru investitori, cât şi pentru arhitecţii care doresc să implementeze soluţii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereţi cortină.

Pentru mai multe informaţii, dar şi pentru a vă convinge pe bună dreptate de capabilităţile showroom-ului virtual, vă invităm să ne vizitaţi  în București, bd. Unirii nr.64, bl.K4.